Achtergrond

Tijdens het ontwerp van de BraBQ is wat onderzoek gedaan naar de markt van (semi-)professionele BBQ’s. Dit lijkt zich in 2 markten te onderscheiden, namelijk de seriematige productie  en de volledig custom ontwerp.

 

De seriematige geproduceerde BBQ’s zijn doorgaans importproducten uit bvb de VS. Door de kosten van de export en het onderhouden van een voorraad- en verkoopnetwerk zijn deze BBQ’s doorgaans fors aan de prijs en is maatwerk niet mogelijk.

 

De andere categorie kenmerkt zich door het ontwerpen en produceren van BBQ’s uit beschikbare materialen. Bijvoorbeeld gas- of compressortanks worden aangekocht via de particuliere markt en  omgebouwd tot een BBQ naar wens. Dit betekent echter dat het ontwerp afhankelijk wordt van het huidige aanbod en de detaillering en uitvoering altijd maatwerk is. Hierdoor zijn de levertijden vaak lang, onzeker, zijn er hogere ontwerp- en productiekosten en is het vooraf moeilijk vast te leggen wat de levering precies omvat.

  

BraBQ levert semi-custom BBQ’s. Dit houdt in dat er veel vrijheid is om te bouwen naar de wensen van de klant, maar binnen bepaalde ontwerpgrenzen. Zo zijn de deksels en de bodem van de rook- en de stookkamer vrijwel identiek, alleen de lengte varieert naar hun functie. Hierdoor kunnen ook het stookluik, de luchtschuif en het tussen- en eindschot altijd gelijk blijven. Tegelijkertijd is de BraBQ uit te voeren in 1, 2 of bijvoorbeeld 3 meter. Met stalen velgen of met comfortabele luchtbanden. Met vaste poten of als aanhanger gemakkelijk mee te nemen. Voor het dunnere vlees  kunnen er extra rekken voorzien worden, wat al snel veel extra capaciteit oplevert. Misschien een houten werkblad of juist een stalen rooster? Het kan allemaal. Doordat er steeds van dezelfde ontwerpprincipes wordt uitgegaan kan een BraBQ exact volgens klantwens geleverd worden met korte levertijden en tegen een passende prijs!